MARK köper Redovisarna i Eskilstuna

15 dec 2020

MARK Fastighet är sedan 4 december ny ägare till Redovisarna Gunilla & Christer i Eskilstuna AB. Vi köper företaget av Gunilla Ramquist och Christer Skillhammar som drivit företaget tillsammans sedan 1993. Redovisarnas verksamhet i Eskilstuna är väldigt lik den ekonomiska förvaltning vi själva erbjuder i Västerås, med närhet och personlig service som riktmärke. Redovisarna sköter redovisningen åt drygt 100 BRF:er och samfälligheter, med cirka 2700 medlemmar.

Christer Skillhammar kommer under våren 2021 att gå i en försenad pension, medan Gunilla kommer att arbeta kvar som tidigare. I och med köpet påbörjar vi rekryteringen av Christers ersättare till kontoret på Fristadstorget 8 i Eskilstuna.

”Vi har äntligen hittat en bra köpare till företaget”, säger Christer. ”Visst är det andra som hört av sig under åren, men vi har alltid sett oss som en redovisningsbyrå som jobbar nära och personligt med våra kunder, och då känns det fel att våra kunder ska hamna hos någon med centraliserad verksamhet som egentligen bara vill ha de största föreningarna som kunder. Men nu har vi hittat en stabil köpare som jobbar som vi gör.”

”För mig är det en väldigt bra lösning”, säger Gunilla. ”MARK delar våra värderingar och förstår varför vi jobbar som vi gör – eftersom de jobbar på samma sätt, fast i Västerås. Ändå kommer det bli lite av en nystart för mig, med nya arbetskamrater och fler som kan täcka upp om jag av någon orsak inte är på plats.”

Ingela Orest, chef ekonomisk förvaltning på MARK fyller på: ”Redovisarna har en välskött verksamhet och det känns bra att Gunilla kommer att jobba kvar så att vi får kontinuitet. Tanken är kunderna ska märka så lite som möjligt av ägarbytet och även i framtiden känna att de får en nära och personlig service.”